Kunskap, kvalité och kundservice

Vi är en heltäckande aktör inom bygg,- byggservice och markanläggning. Vi utför allt från stora totalentrprenader till rena byggserviceuppdrag. Du som kund kan förlita dig på vår erfarenhet och kompetens inom alla områden vi representerar oavsett omfattningen av uppdraget.

Läs mer om oss

Företaget

Ljungheden Construction är en heltäckande aktör inom bygg,- byggservice och markområdet i Västerviks Kommun. Vi utför allt från stora totalentrprenader till rena byggserviceuppdrag. Du som kund kan förlita dig på vår erfarenhet och kompetens inom alla områden vi representerar oavsett omfattningen av uppdraget. Företaget grundades redan 1950 av Gunnar Sohlman med bröder och hette då Plåt & Smide i Verkebäck AB. På 70 talet togs bolaget över av Leif Sohlman som drev det vidare in i 2000 talet tills Johan Sohlman tog över.

2015 såldes bolaget i sin helhet till Mattias Jansson som då kom från NCC där han arbetat som platschef. Mattias kände att företagets verksamhet hade en bra bas att stå på både gällande kunder och personal för att kunna utveckla verksamheten genom det enorma potential som finns på den lokala marknaden. Genom förändringar i organisationen som gjorts under 2016 står vi starka inför framtiden med de interna resurser vi besitter i form av kompetens, certifieringar och system. Vi står redo att lokalt kunna konkurrera och anta både stora och små projekt inom bygg-, Byggservice och marksektorn. Vår målsättning är att vara kundens självklara förstahandsval av byggbolag på den lokala marknaden.

Nytt namn – Ljungheden Construction

2019 ändrades namnet på bolagets eftersom fokus och verksamhet nu mer var inriktad på bygg- och markentreprenader än plåt och stål.